Yksinkertainen vinkki hillitsee ruokahalua – näin syöt vähemmän

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Painonhallinta perustuu oikeanlaisen ravinnon ja liikunnan tasapainoon. Ruokaa ei ole hyvä ahmia mielin määrin, vaikka lautasella olisi maailman terveellisin ateria. Ylensyöntiä voi estää näppärästi sinisen värin avulla.

Sininen väri hillitsee ihmisen ruokahalua, koska elimistö ja aivot eivät rekisteröi sitä automaattisesti tavallisen ravinnon värikirjoon. Mikäli haluaa estää liiallisen syömisen, kannattaa lautaselle ujuttaa ainoastaan sinisiä ruoka-aineita. Niitä löytyy luonnosta hyvin vähän, ja oikeastaan mustikat ja muutamat muut marjat osuvat luonnostaan sinisen värin maailmaan.

Toisena keinona voi käyttää sinisillä linsseillä varustettuja aurinkolaseja. Sinisen väreissä verkkokalvoille näkyvä ateria saa ihmisen vaistomaisesti syömään vähemmän, eikä ravinto välttämättä edes maistu herkulliselta. Markkinoille on tullut sinisiä aurinkolaseja, joita kutsutaan verkkokauppojen sivuilla laihdutustuotteiksi, Popsugar uutisoi.