Euroopan hipsterikeskittymät listattiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Muotihipsterit edustavat valtavirtaa. Alakulttuurin edustajat ovat muodostaneet Euroopan suurimpiin kaupunkeihin omia yhteisöjä, joissa kasvatetaan partaa, syödään luomukaalia ja ajetaan polkupyörillä.

Thrillist-sivusto on listannut Euroopan hipsterikeskittymät yhdeksi listaksi, ja Suomessa kunniaa kantaa entinen työläiskortteli Kallio. Itävallassa voi nauttia luomukahvia ja pienpanimotuotteita Wienin Mariahilf-naapurustossa. Belgiassa näkee eniten paksusankaisia silmälaseja Ixellesin kaupunginosassa Brysselissä.

Hipsterit asuvat Bulgarian Sofiassa Sredets-nimisessä naapurustossa, Kroatiassa heitä näkee eniten kirjakauppojen täyttämässä Trg bana Josipa Jelačića -korttelissa, Zagrebissa. Kyproksella kannattaa suunnata Nicosian vanhaan kaupunkiin, Prahassa Holesoviceen ja Tanskassa Kööpenhaminan Nørrebrohon. Tallinnassa hipsterit ovat keskittyneet Kalamajan alueelle.

Boheemit muusikot rakastavat puolestaan Pariisin Canal Saint-Martinia ja Berliinin Kreuzbergia. Kreikkalaiset hipsterit ovat kotiutuneet turistien vieroksumaan Exarcheian kaupunginosaan Ateenassa. Unkarissa Budapestin seitsemäs kaupunginosa on coolein paikka nautiskella euron viinejä ja arvostella taidetta. Irlantilaiset hipsterit ovat keskittyneen kulttuurin nimeä kantavalle alueelle The Hipster Triangleen.

Italiassa voi kuunnella elektronista indiemusiikkia Roomassa Pigneton alueella. Latviassa saman voi kokea Riikassa Miera lelan alueella. Liettuan pääkaupunki Vilna vie hipsterit itsenäisen Užupisin kaupunginosaan. Luxemburgissa ei juurikaan näy hipstereitä, mutta eniten niitä voi bongata keskustan alueelta. Maltalla keskittymä on Vallettan vanhassa kaupungissa ja Amsterdamissa pohjoisessa sijaitsevalla teollisuusalueella.

Puolan hipsterikeskittymä on Varsovan Pragan alueella. Portugalissa Porton Rua de Miguel Bombarda on yhtä suosittu kuin Romanian Bukarestin Controceni. Slovakian hipsterit nautiskelevat terveellistä ruokaa Bratislavan vanhassa kaupunginosassa. Slovenian Ljubljanassa on Metelkova, Espanjan Barcelonassa Gracia ja Ruotsin Tukholmassa Södermalm. Lontoossa hipsterit ovat hylänneet Shoreditchin alueen ja päivystävät nykyisin Dalstonissa.