Kauppa myi vahingossa kokaiiniteetä – asiakkaat kiinni huumetestissä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Italian Genovassa suoritettu ratsia on johtanut erikoiseen huumevyyhtiin. Poliisioperaatio sai alkunsa siitä, kun paikallisen linja-autonkuljettajan huumetesti paljastui positiiviseksi. Mies oli ennen työvuoronsa alkua juonut paikallisesta putiikista ostettua kokateetä.

Lääkärit kehoittivat viranomaisia poikkeamaan myymälässä, sillä he eivät uskoneet linja-autonkuljettajan olevan huumeiden käyttäjä. Lääkärit epäilivät kuskin olleen päihtynyt teestä. Viranomaiset takavarikoivat laatikoittain kokateetä myymälästä testejä varten. Metro-lehden mukaan testit paljastivat, että tee sisälsi kokaiinia.

Italialaismyymälä oli vuosien ajan myynyt kokateetä henkilökunnan tietämättä, että se sisälsi kokaiinin valmistukseen käytettävän kokapensaslajikkeen lehtiä. Useimmat kokapensaan lajikkeista ovat vaarattomia ja niitä käytetään muun muassa virvoitusjuomissa.

Myymälän myymään teen joukossa oli kuitenkin jostain syystä myös lajiketta, jota käytetään päihdetuotannossa. Operaation seurauksena kaikki teevalmistajan kokatuotteet on vedetty pois markkinoilta Italiassa.