Uskomaton kuvailmiö leviää – avioeroselfiet yleistymässä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa on hiljattain lähtenyt yleistymään erikoinen kuvavillitys. Yhä useampi pariskunta on nimittäin päättänyt ilmoittaa avioerostaan avioeroselfiellä. Sen sijaan, että avioeroprosessia salailtaisiin tai aihetta välteltäisiin, ovat monet tehneet asian selväksi julkaisemalla kuvan siitä.

Avioeroselfiet ovat kummastuttaneet ihmisiä jo parin vuoden ajan. Stara uutisoi taannoin aiheesta ja silloin netissä julkaistut avioeroselfiet lähinnä ihmetyttivät. Nyt avioeroselfiet ovat selvästi lähteneet yleistymään ja monet kokevat sen olevan paras tapa ilmoittaa ihmisille sosiaalisessa mediassa, että ero tuli, mutta välit entiseen puolisoon ovat säilyneet.

Avioeroselfieitä lisänneet pariskunnat ovat halunneet kuvillaan osoittaa, että yhteinen elämä aviopuolison kanssa on tullut virallisesti päätökseensä. Metro-lehden mukaan avioeroselfieitä julkaisseiden ihmisten kuvia yhdistää ainakin yksi asia avioeron hakemisen lisäksi ja se on hymy. Vaikuttaisi siltä, että kuvien pariskunnat ovat onnistuneet eroamaan yhteisymmärryksessä ja hyvissä väleissä. 

#divorceselfie we still make a great team. Glad to be friends.

Kuva, jonka rach100981 (@rach100981) julkaisi

#divorceselfie

Kuva, jonka whitneyanders (@whitneyanders) julkaisi