Borat-tähti lahjoitti lähes miljoona euroa Syyrian pakolaisille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan julkisuudessa parhaiten esittämistään Ali G, Borat ja Bruno -hahmoista. Valkokankaalla seuraavaksi The Brothers Grimsby -elokuvassa nähtävä tähti on nyt noussut otsikoihin avokätisen hyväntekeväisyyden merkeissä.

Sacha Baron Cohen ja hänen vaimonsa Isla Fisher ovat lahjoittaneet yhteensä 900.000 euroa Syyrian pakolaisten avustamiseen. Pariskunta luovutti rahat Save the Children ja International Rescue Committee -järjestöille sunnuntaina.

Rahat käytetään muun muassa rokotteiden, terveydenhuollon ja majoituksen kustannuksiin. Save the Children -järjestön toimitusjohtaja Justin Forsyth kertoo Associated Press -uutistoimistolle lahjoituksen pelastavan mahdollisesti tuhansien hätää kärsivien hengen.