Stara Sacha Baron Cohen

Viihdeuutiset

Borat-tähti suututti kokonaisen kylän: ”Prostituoitujen törkyinen juoppokylä”

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan lukuisista komediarooleistaan, joista Borat, Bruno ja Ali G ovat tunnetuimmat. Ali G on parhaillaan tekemässä paluuta, ja mies tullaan näkemään myös Grimsby-agenttikomedian pääroolissa.

Grimsbyn kuvaukset ovat vasta käynnissä mutta Sacha Baron Cohen on onnistunut suuttutamaan elokuvallaan jo kokonaisen kylän.

Elokuva sijoittuu todelliseen Grimsby-nimiseen Pohjois-Englannin kylään, joka The Guardian -lehden mukaan esitetään elokuvassa likaisena, juoppojen, prostituoitujen ja kadulle virtsaavien huligaanien asuttamana läävänä. Grimsbyn asukkaiden mukaan elokuva antaa ihmisille väärän kuvan kotikylästään, he pelkäävät sen säikyttävän esimerkiksi potentiaaliset matkailijat pois alueelta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sacha Baron Cohen on onnistunut elokuvillaan suututtamaan suuria ihmisjoukkoja. Miehen aikasempi hahmo oli kazakstanilainen toimittaja Borat, joka raivostutti todellisen Kazakstanin asukkaat. Heidän mukaansa huonotapainen, seksistinen ja rasistinen hahmo ja Borat-elokuvassa likaisena kehitysmaana esitelty Kazakstan eivät vastanneet todellisuutta valtiosta ja sen asukkaista.

Sacha Baron Cohen on naimisissa näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari avioitui salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.

Viihdeuutiset

Tältä Borat-tähti näyttää uutuusroolissaan – kuin rocktähden kaksoisolento

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan lukuisista komediarooleistaan, joista Borat, Bruno ja Ali G ovat tunnetuimmat. Ali G on parhaillaan tekemässä paluuta, ja mies tullaan näkemään myös Grimsby-elokuvan pääroolissa.

Aikaisemmin kazakstanista, itävallasta ja kuvitteellisesta Wadiyan valtiosta kotoisin olevia hahmoja esittänyt Sacha Baron Cohen nähdään seuraavaksi valkokankaalla varsin peribrittiläisen hahmon roolissa. 42-vuotias näyttelijä esittää Grimsby-elokuvassa jalkapallohuligaania, joka joutuu seikkailuun salaiseen palveluun kuuluvan veljensä kanssa.

Splash News -uutistoimisto on julkaissut sarjan kuvia Grimsby-elokuvan kuvauspaikalta. Kuvista ilmenee, että Sacha Baron Cohen on jälleen kerran muuttanut ulkonäköään melkoisesti roolia varten. Hahmon mod-henkinen hiustyyli muistuttaa melkoisesti Oasis-yhtyeen Liam Gallagherin vastaavaa.

Sacha Baron Cohen on naimisissa näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari avioitui salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.

Viihdeuutiset

Sasha Baron Cohen järkytti Hollywood-tähdet

Brittikoomikko Sacha Baron Cohen tunnetaan lukuisista hulvattomista rooleistaan, joista Borat, Bruno ja Ali G ovat tunnetuimmat. Ali G on parhaillaan tekemässä paluuta, ja aiemmin syksyllä Cohen jättäytyi yllättäen pois Queen-elokuvan pääroolista.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Nyt Sacha Baron Cohen on järkyttänyt palkintogaalan yleisön ennakkoon suunnitellulla tempauksella, jossa hän katkaisi Charlie Chaplinille kuuluneeksi väitetyn kävelykepin ja työnsi samalla Chaplinin kanssa aikoinaan näytelleen veteraaninäyttelijän, Grace Coddingtonin, alas lavalta pyörätuolissa. Osa yleisöstä osasi odottaa jotain erikoista tempausta, mutta jotkut ottivat tapahtuneen todesta – ainakin aluksi.

Sacha Baron Cohen on naimisissa näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari avioitui salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.

Elokuvat

Arvostelu: Les Misérables

Alkuvuoden odotetuin elokuvaspektaakkeli on Viktor Hugon Kurjat-teokseen ja aikamme menestyneimpiin näyttämömusikaaleihin perustuva Les Misérables. Kolme Oscar-pystiä napannut melodraama koreilee muun muassa näyttävällä näyttelijäkastillaan, visuaalisella elämyksellisyydellään ja mahtipontisella musiikilla.

Valkokankaalle tuotu 1800-luvun Ranskan kapinallinen ilmapiiri antaa kiintoisaa kuvaa vallankumouksen aattovuosista. Musiikillisen draaman pääosissa nähdään Hollywood-komistus Hugh Jackman, joka tulkitsee pikkuvarkaudesta tuomitun vangin, Jean Valjeanin, roolin odotetulla syvyydellä.

Suureen osaan pääsevät myös musikaalin muut tähdet, sillä filmatisointi kuvaa monia yhteenkietoutuneita ihmiskohtaloita. Valjean ottaa ehdonalaiseen päästyään Fantine-nimisen naisen (Anne Hathaway) aviottoman Cosette-tyttären vastuulleen. Samalla hän yrittää paeta Russell Crowen esittämää poliisitarkastaja Javertia. Vuosien kuluessa Ranskan kansan tyytymättömyys johtaa siihen, että pariisilaiset opiskelijat nousevat barrikadeille.

Kollektiivista kärsimystä ja selviytymistaistelua kuvaava elokuva esittää kysymyksiä oikeanlaisesta moraalista, tuomitsemisesta ja armosta. Kuninkaan puhe -elokuvasta palkitun Tom Hooperin ohjaama draama on kuitenkin jylhyydessään paikoitellen jopa painostavaa katsottavaa. Sen lauluesitykset eivät myöskään loista taituruudellaan.

Aikuisen Cosetten roolissa nähtävän Amanda Seyfriedin laulutaito todettiin jo Mamma Mia! -elokuvassa, kun taas esimerkiksi muutoin karismaattinen Russell Crowe olisi saanut ottaa muutaman laulutunnin lisää ennen kuvauksia. Niille, jotka eivät ole aiemmin Les Misérables -musikaaliin perehtyneet, kerrottakoon, että koko kaksi ja puolituntinen leffatykitys on läpilaulettu. Vuorosanojen soinnukas lausuminen voi katsojasta riippuen joko kulminoida elokuvakokemuksen näyttävyyden tai sitten ärsyttää liian pitkälle vietynä.

Lajityyppi: Draama, musikaali, romantiikka
Ohjaaja: Tom Hooper
Pääosissa: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Helena Bonham Carter, Sasha Baron Cohen.
Ensi-ilta: 22.2.2013
Kesto: 2h 39 min
Ikäraja: 12

Pisteet 2/5

Viihdeuutiset

Borat-tähden vaimo paljasti: ”Hän on nolo sosiaalisissa tilanteissa”

Lukuisista hulvattomista rooleistaan tunnettu koomikko Sacha Baron Cohen löysi taannoin kaltaisensa kumppanin, kun hän rakastui komedienne Isla Fisheriin. Nyt Cohenin julkkisvaimo on avautunut pariskunnan suhteesta.

Himoshoppaaja salaiset unelmat -elokuvan tähti on kertonut miehensä olevan todellisessa avioelämässä paljon pahempi kuin yksikään kuuluisista alter egostaan. Islalla onkin silloin tällöin huumorissa pitelemistä tähtien edustaessa yhdessä tilaisuuksissa.

– En voi kertoa, kuinka nolo hän on sosiaalisissa tilanteissa. Hänelle kiusalliset tilanteet ja hirveät etikettimokat ovat osa komiikkaa. Sacha menee täysillä sisään hahmoihin, joita hän esittää. Olen elänyt Boratin viiksien ja Diktaattorin syyttävän sormen kanssa, kertoi Isla Fisher Daily Mail -sivustolle.

Fisherin mukaan Sacha päätyy usein noloihin tilanteisiin julkkisbileissä, koska hän ei tunnista kuuluisia näyttelijöitä. Kerran Cohen esimerkiksi sekoitti Diane Keatonin Annette Benningiin ja onnitteli väärää naista hyvästä roolisuorituksesta The Kids Are All Right -elokuvassa.

Sacha Baron Cohen avioitui viime vuonna näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari vihittiin salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on yhteinen tytär. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.

Viihdeuutiset

Borat-tähdestä annettu etsintäkuulutuksia – karkotus Yhdysvalloista uhkaa

Erityisesti Ali G, Bruno ja Borat -rooleistaan tunnettu koomikko Sacha Baron Cohen on vuosien varrella aiheuttanut hämminkiä lukuisissa maissa rajujen roolihahmojensa ansiosta. Cohen on myös tehnyt lähempää tuttavuutta virkavallan kanssa.

Nyt brittinäyttelijä on paljastanut Sunday Express -lehdelle joutuvansa olemaan erittäin varovainen, jottei tulisi karkotetuksi Yhdysvalloista. Näyttelijävaimonsa Isla Fisherin kanssa Los Angelesissa asuva koomikko on kertonut, kuinka hänestä on voimassa olevat pidätysmääräykset Arizonan ja Kansasin osavaltioissa. Tämä luokin miehelle hieman tukalan tilanteen viranomaisten kanssa.

– On olemassa kaupunkeja tietyissä osavaltioissa joissa en voi kuvata elokuvia. Jos minut pidätetään, viisumini voidaan ottaa pois, Cohen selittää ahdinkoaan.

Hauskoista rooleistaan tunnettu menestyskoomikko kertoi lehdelle myös, kuinka hän välttyi täpärästi pidätykseltä Bruno-elokuvan kuvauksissa. Cohen oli kuvaamassa sitomisleikkejä sisältänyttä kohtausta hotellissa, jonka esimies oli soittanut paikalla poliisit. Kuvausryhmälle tulikin kiire päästä livohkaan ennen virkavallan saapumista, joten he karkasivat paikalta kiipeämällä alas palotikkaita pitkin.

Sacha Baron Cohen avioitui vuonna 2010 näyttelijätär Isla Fisherin kanssa. Pari vihittiin salaa heidän Pariisin matkallaan. Pariskunta oli sitä ennen seurustellut kahdeksan vuoden ajan ja heillä on kaksi tytärtä. Parin huhuttiin menevän naimisiin jo neljä vuotta sitten. Fisher tunnetaan muun muassa roolistaan elokuvassa Himoshoppaajan salaiset unelmat.