Merenneitoviltit virkkaajien seuraava hitti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaamos ja kylmyys ovat saaneet ihmiset kaivamaan torkkuviltit esille. Useissa perheissä katsellaan iltaisin televisiota lämpimän peiton alle kääriytyneenä. Entäpä, jos virkattu viltti olisikin samaan aikaan lämmin ja hauska?

CassJamesDesigns-nimimerkki myy Etsy-verkkokaupassa uudenlaisia torkkuvilttejä, jotka muistuttavat merenneidon pyrstöä. Merenneitolämmikeiden suosio on räjähtänyt viime päivinä niin paljon, että tekijä on joutunut keskeyttämään uudet tilaukset. Viltit maksavat 100-200 euroa koosta riippuen.

Tässä vilttimallissa on kuitenkin ideaa suomalaisille virkkaajille ja kutojille. Pyrstöpeittoja voi valmistaa joko lasten tai aikuisten kokoon. Vilttimalli on erinoimainen etenkin jalkojen lämpimänä pitämiseen, ja varpaat voi työntää pussukan suojaan. Toki peiton voisi toteuttaa myös ilman pyrstöä pelkkänä kotelomallina, mutta sitten se ei olisi niin hauska. Vauvoille neulottuja lämmikkeitä kutsutaan Suomessa toukkapusseiksi.