Oletko aina käyttänyt ratkojaa väärin? Ompelija näyttää mallia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Saumojen ja tikkausten purkamiseen tarkoitettu ompeluväline nimeltään ratkoja on pieni väkäsellä varustettu työkalu. Moni on ihmetellyt, miksi ratkojan toisessa teräksisessä väkäsessä on pieni ja usein punainen pallo.

Nyt moni ompelija voi huokaista helpotuksesta, sillä ratkojan punaisen pallon mysteeri on selvitetty. Suurin osa kotiompelijoista on todennäköisesti käyttänyt ratkojaa aina väärin. Ratkojalla voi toki purkaa tikkejä yksi kerrallaan, mutta sen avulla voi myös avata saumauksia helpommin.

Pam Damour esittelee nettivideolla oman tyylikkään ratkojansa. Sen lisäksi hän näyttää mallia työkalun käyttämisestä. Harva on tajunnut, kuinka tehokas työkalu ratkoja on, kun sitä käyttää oikein. Sen avulla voi purkaa yhdellä vetäisyllä kokonaisen tikkirivin.