Yllättävä syy liikenneruuhkalle – jättiläismäinen hylje ylitti tietä!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Myös merinorsu-nimellä tunnetut norsuhylkeet ovat, kuten nimikin antaa olettaa, tavanomaisia hylkeitä suurikokoisempia merten nisäkkäitä. Nyt eräs lajin yksilö on noussut otsikoihin aiheutettuaan liikennehäiriöitä Yhdysvaltojen Kaliforniassa.

Yli 200 kiloa painava norsyhylje aiheutti liikenneruuhkia yrittäessään tostuvasti ylittää San Franciscon sataman lähellä sijaitsevaa valtatie 37 -tietä. San Francisco Chronicle -lehden mukaan paikalle hälytetyt viranomaiset yrittivät saada eläintä takaisin mereen, mutta määrätietoinen hylje pyrki toistuvasti kiipeämään takaisin maalle.

Asiantuntijoiden mukaan suurikokoinen hylje ei vaikuttanut olevan loukkaantunut. Sen sijaan eläin oli todennäköisesti eksynyt ja hämmennyksissä sille aikaisemmin tuntemattomassa ympäristössä.