Paidan teksti suututti taiteilijat – someraivo repesi heti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Old Navy -vaateyhtiön uudet T-paidat ovat aiheuttaneet someraivon. Uudessa vaatekappaleessa väheksytään monen mielestä taiteilijoita ja yleisesti taidealaa ammattina. Sen sijaan astronautit ja presidentit ovat arvostettuja.

Gap-yrityksen omistama vaatemerkki Old Navy on tuonut markkinoille T-paidan, jonka tekstissä lukee: ”Nuori kunnianhimoinen artisti”. Artisti-sana on kuitenkin pyyhitty yli ja korvattu sanalla presidentti tai astronautti. Nyt yhtiötä syytetään taiteilijoiden aliarvioimisesta, että kyseessä ei olisikaan yhtä arvokas ammatti kuin poliittisessa tai tieteellisessä virassa olevilla, Elite Daily uutisoi.

Toki someraivon perusteella voisi myös päätellä, että ihmiset vetävät nykyään liian herkästi herneet nenään. T-paidan tekstejä ei kannata arvioida kriittisesti tai muuten joutuu jatkuvasti kulkemaan sormi pystyssä kadulla vastaantulijoita nuhtelemassa. Tekstit ovat myös naurattaneet ihmisiä, ja osa taiteilijoista haluaa paidan päälleen mahdollisimman pian.