Jos maapallo lopettaisi pyörimisensä – näin huonosti meille kävisi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaikki tietävät, että maapallo pyörii. Harva on kuitenkaan tullut koskaan ajatelleeksi mitä tapahtuisi, jos maapallon pyöriminen yllättäen loppuisikin kertaheitolla. Nyt Tech Insider on ottanut asiasta selvää ja tehnyt siitä havainnollisen videon.

Julkaisun mukaan maapallo pyörii päiväntasaajan kohdalla noin 1.600 kilometrin tuntinopeudella, joten maapallon yhtäkkisen pysähtymisen myötä ilmakehä ja meret jatkaisivat liikettään massojensa voimin lähes entisellään.

Tuulten nopeudet olisivat siis jonkin aikaa jopa 1.600 km/h ja meret vyöryisivät mantereille valtavalla voimalla. Lisäksi jatkossa kesä ja talvi kestäisivät kummatkin puoli vuotta ja mantereet siirtyisivät hiljalleen. Lopulta maapalloa suojaava magneettikenttä katoaisi ja kaikki elämä katoaisi.