Rekkakuskin karmaiseva virhe – historiallinen silta sortui

Viihdeuutiset · Annika Kela

Indianassa Paolissa on sattunut vaarallinen tilanne, kun suuri ja ylipainoinen rekka yritti ylittää joen vanhan sillan kautta. 1880-luvulla rakennettu silta ei kestänyt ajoneuvon painoa ja antoi periksi. Sen seurauksena rakennelma kallistui ja rekka oli päätyä jokeen.

Daily Mail -lehden mukaan rekan ratissa istui tapahtumahetkellä 23-vuotias kuski Mary Lambright, joka omien sanojensa mukaan teki virhearvion ajaessaan sillalle. Sillalle johtavissa opasteissa kerrotaan, että silta on tarkoitettu enintään 6 tonnin painoiselle ajoneuvolle. Lambrightin rekka painoi 30 tonnia. Sen lisäksi rekka oli liian korkea.

Mary kertoi, ettei hän tiennyt kuinka monta paunaa on tonnissa ja hän luuli rekan olevan alle painorajoitusten. Kuljettajan kyydissä oli onnettomuushetkellä Maryn 17-vuotias serkku. Dubois County Free Press -lehden mukaan kuski ja kyytiläinen selvisivät ulos rekasta vahingoittumattomina. Sen sijaan 1880-luvun silta joudutaan todennäköisesti purkamaan.