Nykyaikainen tulkkauspalvelu: Sovellus muuttaa puheen emojeiksi

Digi Viihdeuutiset · Annika Kela

Emojeilla viestiminen on yleistynyt viime vuosina ja yhä useampi ilmaisee itseään emojeilla sanojen sijaan. Emojien täyttämien viestien tulkitseminen saattaa olla haasteellista ja siksi tulkkaamiselle onkin kehitetty oma sovellus.

SpeakEmoji-sovelluksella käyttäjä voi muuttaa oman puheensa tai tekstiviestinsä pelkiksi emojeiksi. Sovelluksessa voi myös kääntää emojit sanoiksi ja sanonnoiksi. Sovelluksesta lähetetyt emojiviestit on jaettavissa myös sosiaalisessa mediassa kuten Facebookissa ja Twitterissä.

SpeakEmoji-sovelluksen mainoksessa teinipojan vanhempaa esittävä mies kertoi, että emojeilla puhuminen on nykyaikaista ja se on itseasiassa ainoa keino kommunikoida nuorten kanssa. Humoristisessa mainoksessa kerrotaan, että SpeakEmojin ansiosta vanhemmat viimein ymmärtävät, mitä heidän lapsensa yrittävät heille kertoa.