Fretti on todella ovela varas – ihminen jää joskus toiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Fretit ovat yleistyneet viime vuosina lemmikkeinä. Fretti on hilleristä kesytetty näätäeläin, jota on alunperin käytetty kanien metsästykseen, mutta nykyään se on suosittu perheenjäsen ihmisten kodeissa. Jalostuksen myötä riistavietti on saatu poistettua lähes kokonaan, mutta saalista löytyy edelleen.

YouTube-videolla nähdään koostettuna hauskoja tilanteita, joita ihmiset ovat kuvanneet lemmikkifrettiensä kommelluksista. Frettien tyypillinen ominaisuus on omistajien tavaroiden ja ruokien varastaminen ja piilottaminen, mistä moni fretti antaakin videolla mallisuorituksen.

Moni fretti näyttäisi olevan erityisesti rahan perään, sillä omistajien lompakoiden ollessa lähettyvillä ne lähtevät hyvin nopeasti frettien mukaan. Fretit ovat taitavia kiipeilijöitä, joten ylöskään asetetut tavarat tai ruokalautaset eivät välttämättä ole turvassa.