Hirvet pesivät maastoauton – nuolemalla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuran kulta-aikaan on suorastaan mahdotonta pitää autoa puhtaana. Valokuvaaja koki yllätyksen matkatessaan Kanadan Albertassa sijaitsevaan luonnonpuistoon. Kaksi hirveä päätti auttaa häntä auton pesemisessä.

Barcroft TV on julkaissut videon, jolla nähdään Jasper National Parkissa autoa peseviä hirviä. John Marriotin maastoauto kiinnostaa hirviemoa ja sen vasaa niin paljon, että kaksikko on ryhtynyt nuolemaan autoa puhtaaksi liasta. Hirvien tiedetään rakastavan teillä käytettävää suolaa, joten auto toimii eläimille suolakiven tavoin.

Luontokuvaaja on tilanteesta ihmeissään, eikä hän ole nähnyt yli 20-vuotisen uransa aikana vastaavaa. Hirviemä on isompi kuin miehen auto. 46-vuotias John odottaa kiltisti kuvausryhmänsä kanssa, että eläimet saavat tarpeekseen auton nuolemisesta, jotta he pääsevät jatkamaan matkaa.