23 hirveä jäi junan alle – historian pahin hirvikolari?

Viihdeuutiset · Annika Kela

Yhdysvaltain Montanassa on sattunut 23 kanadanhirven hengen vaatinut onnettomuus. Helenan kaupungin kupeessa vaellellut kanadanhirvilauma oli eksynyt junaraiteille ja lauma jäi lopulta tavarajunan alle. Rahtia kuljettaneen junan vauhti oli onnettomuushetkellä arviolta noin 96 kilometriä tunnissa.

Viranomaisten mukaan mitään ei ollu tehtävissä. Laumanjäsenistä 23 menehtyi välittömästi yhteentörmäyksessä junan kanssa. Kaupungin laidalla oleva onnettomuuspaikka oli viranomaisten mukaan karmivaa nähtävää.

Independent Record -sivuston mukaan eläimet olivat niin pieninä palasina, ettei lihaa tai nahkaa voi ottaa hyötykäyttöön. Metsästysyhdistyksen edustajan mukaan kanadanhirvet olivat todennäköisesti pysähtyneet raiteille lepäämään. Eläinten pitämä tauko vaeltamisessa koitui niiden kohtaloksi järkyttävällä tavalla.