Raivo repesi Saudi-Arabiassa – naisjoukko ahdisteli miehiä!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Saudi-Arabiassa on noussut otsikoihin uutiset, joiden mukaan Jeddahin kaupungin ostoskeskuksissa asioineet miehet ovat joutuneet naisjoukon ahdistelun uhreiksi. Ostoskeskuksen vartijoille on viime aikoina ilmoitettu tapauksista, joissa naiset ovat muun muassa huudelleet törkeyksiä miehille.

Äärikonservatiivisessa Saudi-Arabiassa uutinen on järkyttänyt monia. Saudi Gazette -sivuston mukaan ostoskeskuksissa asioineet naiset ovat saattaneet vislailla tai huudella miesten perään. Sen lisäksi miehet ovat kertoneet, että jotkut naisista ovat lähteneet seuraamaan heitä. Monet saudiarabialaisista uskovat, että raportoidut tapaukset ovat olleet vastaisku naisten kokemalle ahdistelulle.

Naisten seksuaalinen ahdistelu on Saudi-Arabiassa vakava ongelma, johon ei ole onnistuttu puuttumaan. Naiset ovat selvästikin ottaneet ohjat omiin käsiinsä ja alkaneet ahdistella yksin liikkuvia miehiä. Tähän mennessä ostoskeskuksissa on raportoitu sattuneen noin 16 tapausta, joissa ahdistelun uhrit olivat miehiä.