Upeat haloilmiöt täyttivät tänään Suomen taivaan – katso kuvat!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kauan kaivattu aurinko on loistanut suomalaisella taivaalla viime päivien ajan. Ilmassa leijuvat jääkiteet heijastavat valoa ja saavat aikaan upean haloilmiön. Halot ilmenevät taivaalla renkaina, kaarina ja erilaisina kirkastumina.

Suomalaiset ovat innostuneet dokumentoimaan haloilmiöitä valokuviin. Ilmakehän optisia ilmiöitä on todistettu ympäri Suomea tämän päivän aikana. Halon erilaiset ilmentymät ja värivaihtoehdot riippuvat jääkiteiden muodoista. Yleisimpiä haloja nähdään yli satana päivänä vuodessa, mutta harvinaisista tunnetaan vain yksittäisiä koko maailmassa.

Ihmiset ovat julkaisseet valokuvia Facebookiin ja Instagramiin. Esittelemme seuraavassa muutaman otoksen, joista ensimmäinen on kuvattu Lahdessa. Toinen halon esittävä valokuva on ikuistettu Kaakkois-Suomessa Elimäellä. Poimimme myös otoksia Instagramista. Voit julkaista oman halokuvasi kommenttikenttään Staran lukijoiden ihasteltavaksi.

Staran lukijan kuva Lahdesta.
Staran lukijan kuva Lahdesta.
Staran lukijan kuva Elimäeltä, Kouvolasta.
Staran lukijan kuva Elimäeltä, Kouvolasta.

#halo #finland #Lahti #naturelover #thisisfinland #discover_finland

Kuva, jonka Lea (@strix9aluco) julkaisi

Two #halo over #pasila #helsinki #finland #freezing #winterrainbows #butwhatdoesitmean

Kuva, jonka @karpaju julkaisi

#veikkola #home #sunset #halo #sunhalo #sunshine #finland #finnishnature #visitfinland

Kuva, jonka Jannina (@janninachristina) julkaisi

А у нас тут #гало сегодня! #halo #sun #sunset #солнце #закат

Kuva, jonka Mika ?? (@magarshak_m) julkaisi