Hurja kuva: Näin maailman väestö on pakkautunut

Viihdeuutiset · Annika Kela

Maailman väestön jakautumisesta on julkaistu netissä mielenkiintoinen karttakuva. Ihmispopulaatiota koskevasta datasta on laadittu havannollistava kuva, joka osoittaa, että 50 prosenttia maailman väestöstä asuu alueella, joka kattaa yhden prosentin mantereiden yhteenlasketusta pinta-alasta.

Daily Mail -lehden mukaan havainnollistava kartta on laadittu NASA:n julkaiseman datan avulla. Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto on kerännyt tietoa populaation jakautumisesta ja ihmisten asuttamista alueista maailmassa.

Maapallolla asuu tällä hetkellä yli seitsemän miljardia ihmistä. Väestöstä puolet on levittäytynyt alueelle, joka kattaa 99 prosenttia mantereiden pinta-alasta, kun taas puolet väestöstä on ahtautunut yhtä prosenttia vastaavalle alueelle. Tutkijoiden mukaan suurkaupungit tulevat kasvamaan entisestään tulevaisuudessa ja epätasainen jakautuminen tulee korostumaan entistäkin enemmän.