Shaolin munkit neuvovat: 10 vinkkiä nuorena pysymiseen

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmiskunta on etsinyt nuoruuden lähdettä aikojen alusta saakka. Osa turvautuu kauneuskirurgiaan, toiset kokeilevat vaihtoehtohoitoja. Ikuista nuoruutta ja vanhenemisen estämistä saatetaan tavoitella hinnalla millä hyvänsä.

Nyt on listattu Shaolin munkkien neuvot nuorena pysymiseen. Heidän vinkkinsä vaativat ainoastaan asennemuutoksia. Ensinnäkin ihmisten tulisi luopua liiallisesta ajattelemisesta. Aivojen ylikuormittaminen vanhentaa ja vie liikaa energiaa. Toisena neuvona munkit neuvovat ihmisiä puhumaan vähemmän. Heidän mukaansa jokaisen tulisi tehdä enemmän kuin sanoa, eli muuttaa sanat teoiksi.

Töissä kannattaa pitää taukoja 40 minuutin välein. Tämä lisää sekä työtehoa että suojelee silmiä, sisäistä rauhaa ja sisäelimien hyvinvointia. Munkkien ohjeena on pysähtyä kymmeneksi minuutiksi. Liiallinen innostuneisuus ja ilo voi vahingoittaa ylikierroksille mennessä keuhkoja, joten munkkien neuvona on ilon kontrolloiminen.

Rento asenne edistää nuorena pysymistä. Liiallinen huolehtiminen ja vihaisuus vahingoittavat maksaa ja suolistoa. Perna pysyy hyvinvoivana maltillisen ruokavalion avulla. Ihmisen ei koskaan tulisi syödä itseään liian kylläiseksi. Mikäli on nälkäinen, kannattaa syödä juuri sen verran, että nälkä taittuu.

Erilaisia tehtäviä suorittaessa kannattaa ottaa aikaa ja suorittaa työt huolellisesti. Kiirehtiminen saattaa jopa hidastuttaa asioiden valmistumista. Liikunta tulee yhdistää sielun hyvinvointiin. Keho on kuin temppeli, jonka päämääränä on omata terve sielu terveessä ruumiissa. Fyysinen ja henkinen hyvinvointi on hyvä pitää tasapainossa.

Lähde: The Mind Unleashed