Video: Idiootti kaahasi vuoristotiellä – auto suistui rotkoon!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kojelautakamerat tallentavat toisinaan humoristisia liikennetilanteita, toisinaan taas rajuja onnettomuuksia ja läheltä piti -tilanteita joissa hengenlähtö on erittäin lähellä. Nyt nähtävä Youtube-video lukeutuu jälkimmäiseen kategoriaan, ja vieläpä kuljettajan omasta syystä.

James Shaw Jr. menetti autonsa hallinnan ajaessaan ulos tunnelista Angeles Crestin valtatiellä tammikuussa 2015. Kojelautakamera taltioi rajun tilanteen kokonaisuudessaan. Videolta käy selville, että mies nostaa nopeuttaan tunnelissa, koska ilmeisesti halusi kuunnella autonsa muhkeita ääniä.

Kaahaamisella oli kuitenkin traaginen seuraus, kun mies menetti autonsa hallinnan heti tunnelin jälkeen yllättäen tulleessa tiukassa mutkassa. Onnettomuuden syynä oli siis liian suuri tilannenopeus ja siitä seurannut ajoneuvon hallinnan menetys.

Tilanteesta hengissä selvinnyt kuljettaja päätti jakaa videon verkossa vuotta myöhemmin varoittavana esimerkkinä muille autoilijoille.

– Huomioni kiinnittyi muihin asioihin juuri sillä hetkellä, kun minun olisi pitänyt olla 110-prosenttisen keskittynyt ennestään tuntemattomalla tiellä, James kirjoitti Instagramissa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.