Ällistyttävä optinen harha – matemaatikon rakennelma ihmetyttää

Viihdeuutiset · Annika Kela

Sosiaalisessa mediassa on hiljattain lähtenyt leviämään japanilaisen matematiikon julkaisema video, jossa hän esittelee erikoista rakennelmaansa. Muutaman vuoden takaista videota pidetään edelleen yhtenä hämmästyttävimmistä illuusioista.

Tokiossa Meijin yliopistossa työskentelevä matematiikan professori Kokichi Sugiharan askartelemassa rakennelmassa pienet puiset pallot näyttävät vierivän ylämäkeen. Daily Mail -lehden mukaan videolla esiintyvät pallot liikuvat vastoin luonnonlakeja.

Rakennelman todellinen muoto paljastetaan katsojalle kuvaamalla sitä toisesta kuvakulmasta. Kokichi Sugihara on käyttänyt paljon aikaa optisten illuusioiden tutkimiseen ja hänen tiedetään rakentaneen yli 100 erilaista rakennelmaa, jotka huijaavat katsojia. Netissä jaetulla videolla esitellään on vain yksi Sugiharan mieltäkutkuttavista teoksista.