Näissä lomakohteissa turistit laihtuvat eniten

Matkailu · Annika Kela

Matkailusivusto Sunshine.co.uk on teettänyt turisteille kyselyn, jossa selvitettiin missä lomakohteissa he ovat laihtuneet ja kuinka paljon. Turistien vastaukset ovat yllättäneet tutkijat, sillä kärkisijoilla olevien lomakohteiden joukossa on sekä rantaloma- että kaupunkikohteita.

Näissä lomakohteissa turistit ovat onnistuneet karistamaan kiloja niiden kerryttämisen sijaan. Tulokset paljastivat myös kuinka paljon turisit ovat keskimäärin laihtuneet kyseisissä kohteissa:

1. New York, USA – paino laski keskimäärin 12 prosenttia

2. Bali, Indonesia – paino laski keskimäärin 9 prosenttia

3. Phuket, Thaimaa – paino laski keskimäärin 7 prosenttia

4. Teneriffa, Espanja – paino laski keskimäärin 7 prosenttia

5. Rooma, Italia – paino laski keskimäärin 5 prosenttia

Daily Mail -lehden mukaan erityisesti Rooma oli suurin yllättäjä tuloksissa. Pizzan, pastan ja muiden hiilihydraattisten herkkujen Mekka on osoittanut kohteeksi, jossa turistit laihtuvat. Tutkimuksen päätutkija Chris Clarksonin mukaan syy laihtumiseen saattaa olla siinä, että kaupunkilomilla ihmiset liikkuvat usein jalan ja kiertelevät ympäriinsä. Syödyt kalorit palavat huomaamatta, kun päivän viettää kierrellen nähtävyyksiä.

Bali, Phuket ja Teneriffa ovat suosittuja kohteita vesiaktiviteettien harrastamiseen. Surffaaminen on yksi suosituimmista lajeista. Vedessä temmeltäessä turistit polttavat kaloreita valtavia määriä ja paino saattaa laskea, vaikka lomalla tulisi herkuteltuakin.