Formula-auto kaahasi laskettelurinteessä – huima vauhti!

Autot · Tim Isokivi

Belgialainen Max Verstappen oli vasta 17-vuotias aloittaessaan Formula 1 -uransa, ja hän onkin nuorin koskaan F1-kilpailuun osallistunut kuljettaja. Tuoreella videolla Max hyppää Formulan ratin taakse olosuhteissa, jotka eroavat melkoisesti perinteisistä autokilpailuista.

Youtuben The F1 Times -kanavalla julkaistulla videolla Toro Rosson tallissa ajava kuljettaja ajaa autoaan Itävallan Kitzbuhelissa sijaitsevaa laskettelurinnettä pitkin. Koska Formula-autoja ei normaalisti ole tarkoitettu tämän kaltaisiin sääolosuhteisiin, on auto varustettu nastarenkailla ja lumiketjuilla.

Lumista rinnettä ylöspäin ajaminen ei vaikuta tuottavan lähes koko ikänsä moottoriurheilua harrastaneelle Max Verstappenille juurikaan vaikeuksia. Ei ihmekään, että nuorukainen on palkittu muun muassa viime vuoden parhaana Formula-tulokkaana.