Spotify laajentaa ominaisuuksiaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suoratoistopalvelu Spotify on aloittanut yhteistyön kappaleiden sanoituksiin ja niiden merkityksiin paneutuvan Genius-sivuston kanssa. Palvelun uusi ominaisuus valottaa käyttäjälle musiikin taustoja ja triviatietoa sekä tarjoaa tekijöiden omia kappaleita koskevia kommentteja.

Spotifyyn on lisätty Behind the Lyrics (Hip Hop) -soittolista, jossa artistit kuten Pusha T ja Diplo pääsevät kertomaan kappaleiden merkityksistä. Lähitulevaisuudessa palvelussa tullaan näkemään myös muiden musiikin tyylilajien tunnettuihin hitteihin perehtyviä soittolistoja. Ominaisuus tulee aluksi iPhone-laitteilla Spotifya käyttäville.

– Olen aina ollut kiinnostunut musiikin analysoimisesta ja tutkimisesta. Tunnistan mielelläni sampleja kappaleista ja opin tekemään musiikkia kuuntelemalla sitä. Spotifyn ja Geniusin uutuusominaisuus paneutuu musiikin peruslähtökohtiin ja menee pintaa syvemmälle sen todelliseen ytimeen, Diplo julistaa tiedotteessa.