Alkoholilla ikäviä seurauksia – tuhoaa yöunet ja ihon

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ravintoloitsijoiden ja panimoalan ammattilaisten kauhu, eli tipaton tammikuu on parhaillaan täällä. Tällöin ihmiset lopettavat alkoholilla läträämisen hetkellisesti, vaikka tärkeintä olisi pitää juominen kohtuukäyttönä ympäri vuoden. Mitä tapahtuu alkoholista luopuessa?

PureWow on listannut asioita, joita tapahtuu ihmisen pysyessä selvinpäin pidemmän jakson. Ensinnäkin ilman alkoholia nukkuu paremmin ja levollisemmin. Aivot eivät käy ylikierroksilla osaa viikosta napanderin takia, vaan ne saavat olla kristallinkirkkaana viikon ympäri ja levätä yöaikaan paremmin.

Alkoholi on myös salakavala lihottaja, joten siitä luopuminen auttaa pitämään muodot kunnossa. Ihminen on tiettävästi onnellisempi silloin, kun hänen elimistönsä on tasapainossa liikunnan ja terveellisen ruokavalion suhteen. Vaikka punaviinilasillisen etuja ei voi kieltää, tuhoavat kännit hetkeksi koko elimistön systeemin ja hyvinvoinnin.

Pidempään selvinpäin pysyvän ihmisen asiat ovat helpommin järjestyksessä. Selväpäisyys lisää usein elämänhallintaa. Krapulat eivät syö päiviä ja turmele tehtävälistaa. Iho pysyy parempana ilman kännäämistä ja talous tasapainossa.

Valitettavasti humalahakuiset ystävät jäävät taka-alalle, jos yksi porukasta vaihtaa bilemekon jumppahousuihin pidemmäksi aikaa. Viisainta kuitenkin olisi nauttia alkoholista asiallisena seurustelujuomana kohtuudella joko ystävien tai hyvän ruoan parissa.