Stephen Hawking: ”Ihmiskunta tuhoaa itsensä 100 vuodessa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Maailman älykkäimpien ihmisten joukkoon lukeutuva fyysikko Stephen Hawking on varoittanut ihmiskuntaa. Hänen mukaansa tuhoamme itsemme seuraavan sadan vuoden aikana. Uhkakuvia luovat muun muassa ydinsota, ilmastonmuutos ja virusmutaatiot.

Stephen Hawking sanoi jo kaksi vuotta sitten, että ihmisen luoma tekoäly voi tuhota ihmiskunnan nopeasti. Hän haluaa kuitenkin pitää yllä positiivista asennetta kertomalla, että ihmiset voivat omilla toimillaan estää skenaariot. Ihmiskunta voidaan pelastaa esimerkiksi Marsiin perustettavan yhdyskunnan avulla.

Hawkingin mukaan seuraavat sata vuotta ovat kaikkein vaarallisimpia ihmisrodun jatkumisen kannalta. Maailmanlaajuiset ongelmat tulevat lisääntymään. Silti hän ylistää ajanjaksoa otollisena tiedemiesten kannalta. Kehitys kehittyy ja tutkijat tekevät jatkuvasti uusia löydöksiä tieteen saralla, IFL Science ynnää.