Teemu Selänteeltä rajua kritiikkiä: ”Miten on mahdollista Suomessa?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Teemu Selänne joutui eilen valtavan somekohun keskiöön kommentoimalla kriittisesti Suomen nykyistä pakolaispolitiikkaa ja vaatimalla rankempia tuomioita raiskaajille. Nyt hän on julkaissut pidemmän taustoituksen ja ilmoittanut kommentoivansa jatkossakin asioita, jotka häntä kiinnostavat.

Ensitöikseen Selänne tekee selväksi, ettei hän hyväksy rasismia missään olosuhteissa. Samalla hän lisää, ettei hyväksy rikollisuutta missään olosuhteissa tekijän taustasta riippumatta. Suomessa raiskauksista nykyisin määrättävät tuomiot saavat sen sijaan kiekkolegendan todella tuohtuneeksi.

– Miten on mahdollista, että Suomessa alle puolet raiskaustuomiosta on ehdottomia? Yleisen oikeustajun mukaista on, että tällaisista teoista saa oikeudenmukaisen tekijälle tuntuvan rangaistuksen, Teemu Selänne kirjoittaa blogissaan.

Lisäksi Teemu Selänne paljastaa, että myös hänen omassa lähipiirissään alaikäinen tyttö on joutunut turvapaikanhakijoiden raiskaamaksi.

– Kun kuulin ystäväni alaikäisen tyttären tulleen raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta heräsi iso kysymys, missä menee raja auttamisen, suvaitsevaisuuden ja riskinottamisen välillä? Turvapaikanhakijoille annettua suojaa väärin käyttävien tekemien raiskauksien ja muiden rikosten tulisi mielestäni olla tarpeeksi iso syy maasta karkotukseen, Selänne kirjoittaa.

Satojentuhansien suomalaisten idoli jakaa monien mielipiteen siitä, että vuosikymmeniä vanhat sopimukset eivät voi enää olla esteenä rikollisten turvapaikanhakijoiden karkottamiselle. Kiekkolegenda korostaa, että suomalaisten antama turva ei voi johtaa siihen, että Suomessa joudutaan pelkäämään rikosten uhriksi joutumista.

– Rikokseen syyllistyneille turvapaikanhakijoille ei tule antaa Suomessa suojelua, vaan heidät tulee karkottaa rangaistuksen istumisen jälkeen heti kun mahdollista, Selänne toteaa.