”Näin huijaat itsesi syömään vähemmän pizzaa”

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisten on nälkäisinä vaikea vastustaa epäterveellisiä suolaisia ja rasvaisia herkkuja, joista malliesimerkkinä pidetään muun muassa pizzaa. Nyt tutkijat ovat selvittäneet, että ihmisen aivoja pystytään huijaamaan ympäristön ja pizzan siivun koon avulla niin, että ihminen syö vähemmän pizzaa.

Metro-lehti kertoo tutkimuksesta, jossa selvitettiin, miten pizzan palan tai pöydän koko vaikuttivat ihmisen syömiseen. Tutkijat tarjoilivat ihmisille samankokoisia pizzoja sekä pieniltä että suurilta pöydiltä. Osa pizzoista oli leikattu kahdeksaan palaan ja osa kuuteentoista.

Tutkimuksesta kävi ilmi, että suuremmalta pöydältä syöty pizza, joka oli leikattu kuuteentoista palaan, sai ihmiset syömään vähemmän.

Iso pöytä sai pizzankin näyttämään suuremmalta ja pieneksi leikatut siivut antoivat henkilöille kuvan siitä, että myös pizza on tavallista suurempi. Jos siis haluat saada illanistujaisissa tarjoiltavan pizzan riittämään kauemmin, leikkaa palat kapeiksi ja tarjoile pizza suurelta pöydältä.