Facebook-sovellus on älypuhelimen akkusyöppö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Älypuhelimen akun kestoa voi parantaa jopa 20 prosenttia poistamalla laitteesta yhden sovelluksen. Valitettavasti kyseessä on yksi tämän hetken kansainvälisesti suosituimmista sovelluksista, Facebook. Facebookin poistaminen ei ainoastaan hidasta Android-puhelimien akun kulutusta, vaan sen huomattiin myös nopeuttavan laitetta.

Havainnosta raportoi ensimmäisenä Androic Central -sivuston kirjoittaja Russell Holly. Metro-sivuston mukaan lukuisat Reddit-käyttäjät todistivat väitteen paikkansapitävyyden. Yksi akkutehokas vaihtoehto on käyttää Facebookia sovelluksen sijaan laitteen nettiselaimella.

Sen sijaan Facebook Messenger -sovellus ei kuluta akkua aivan yhtä paljon. Toistaiseksi ei ole tiedossa, viekö Facebook-sovellus akun virtaa yhtä nopeasti myös iPhone-puhelimissa, vai ilmeneekö ongelma vain Android-laitteissa. Jo aiemmin on kuitenkin raportoitu, että myös iPhonen akku kuluu nopeammin, kun laitteessa on Facebookin sovellus.