Amerikkalaiskaupungissa raju vesikriisi – Puff Daddy ja Mark Wahlberg apuun!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama julisti taannoin poikkeustilan Michiganin osavaltiossa sijaitsevaan Flintin kaupunkiin. Syynä on kaupungin saastunut vesijohtovesi, joka on altistanut paikallisia asukkaita lyijymyrkytykselle.

Vesikriisin myötä monet tähdet ovat tarjonneet apuaan jo valmiiksi köyhyydestä ja alhaisista työllisyysluvuista tunnetulle kaupungille. Näyttelijä Mark Wahlberg ja nykyään jälleen Puff Daddy -nimellä esiintyvä räppäri Sean Combs ovat viimeisimpiä julkisuuden henkilöitä, jotka ovat ilmoittaneet avustavansa Flintin asukkaita avokätisesti.

Tähtien osittain omistama AquaHydrate-yhtiö ilmoitti lähettävänsä 5.000 laatikollista pullotettua vettä Flintin asukkaille. Yhtiö lupaa lähettää vettä kaupunkiin niin kauan, kunnes vesiongelma on ratkaistu. Associated Press -uutistoimiston mukaan Wahlberg ja Combs alkoivat sijoittamaan AquaHydrate-yhtiöön vuonna 2013, ja toimivat myös yhtiön mainoskasvoina.

Säästösyistä vedenjakeluyhtiötään vaihtanut Flint on ollut viime viikkoina runsaasti otsikoissa. Uusi yhtiö alkoi ottamaan vettä suoraan Flint-joesta vuonna 2014, ja veteen liittyvät ongelmat alkoivat lähessaman tien. Sean Combsin ja Mark Wahlbergin lisäksi muun muassa Eminem, Cher ja Wiz Khalifa ovat avustaneet kaupungin asukkaita.