YouTuben seuraava aluevaltaus: 360 asteen livevideot!

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Youtubessa ja Facebook ovat jo jonkin aikaa tarjoilleet käyttäjille 360 asteen videoita, joita Stara tarjosi ensimmäisenä Suomessa jo viime vuonna. 360-videoissa kuvakulmaa voi vapaasti liikuttaa kaikkiin suuntiin. Videot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa matkapuhelimilla ja virtuaalikypärällä katsottuna.

SUomen ensimmäinen 360-haastattelu löytyy tästä.

Nyt Youtube suunnittelee 360 asteen videoiden viemistä vieläkin pidemmälle. Youtuben kerrotaan nimittäin suunnittelevan 360-asteen live-ominaisuutta, jotka tarjoaisivat uuden ulottuvuuden perinteisiin suoran lähetyksen videoihin. Lisäksi Youtuben kerrotaan kehitelleen tekniikkaa, joka koostaisi erilliset videot 360-asteen kuvaksi samalla, kun niitä ladataan verkkoon.

Tähän mennessä monet 360 asteen ominaisuutta hyödyntävistä videoista on luotu koostamalla useamman kameran tai linssin kuvaama materiaali jälkikäteen yhteen. Markkinoilla on kuitenkin myös monilinssisiä kameroita, jotka tekevät tämän itsestään. Youtube on käynyt keskusteluja yhteistyöstä kamerayhtiöiden kanssa mahdollisen. Youtube ei ole toistaiseksi kommentoinut 360-asteen livevideoita.