Humallutko muita helpommin? Syy selvisi viimein

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholi vaikuttaa ihmisiin eri tavalla. Alkoholin humaltava vaikutus on paljolti kiinni nauttijan omasta terveydestä ja siitä, kuinka usein henkilö juo alkoholia. BBC-uutisten mukaan alkoholin sietäminen on kiinni myös muutamasta muusta seikasta, joihon ihmiset eivät pysty vaikuttamaan.

Naiset humaltuvat miehiä nopeammin, mikä johtuu yleesä siitä, että naiset ovat pienempikokoisia. Naisilla on myös keskimäärin enemmän rasvaa kehossaan kuin miehillä, minkä vuoksi alkoholi vaikuttaa heihin voimakkaammin. Alkoholi ei imeydy rasvaisiin kudoksiin, minkä vuoksi alkoholipitoisuus veressä kasvaa nopeammin niillä, joilla on enemmän rasvaa kehossaan.

Vanhemmat henkilöt humaltuvat nopeammin kuin nuoret, mikä johtuu taas siitä, että vanhemmilla ihmisillä on vähemmän nestettä kehossaan kuin nuorilla. Vanhemmiten solut muuttuvat myös herkemmiksi, minkä vuoksi sisäelimet ja aivot tuntevat alkoholin vaikutukset vanhempien ihmisten kohdalla nopeammin.