10-vuotias Arvi tienaa korukaupalla: ”Se ei ole laitonta, vaan se on kivaa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yrittäminen ja varsinkin menestyminen yrittäjänä ovat molemmat olleet Suomessa jo pitkään vastatuulessa, kun yleinen ilmapiiri on yrittäjävastainen. Se ei kuitenkaan kaikkia yrittäjiä lannista, ja joukkoon tulee yhä uusia ihmisiä, jotka ovat valmiit ottamaan yrittäjäriskin.

Eräs mielenkiintoisimmista uusista yrittäjistä pitkiin aikoihin on 10-vuotias Arvi Martikainen, tutummin KoruMies Arvi. Kilparatsastuksesta haaveileva nuori mies päätti ryhtyä keräämään rahaa toivomaansa hevoseen myymällä itse tekemiään korujna.

Viime viikonloppuna Arvi oli myymässä tuotteitaan Tampereen Koskikeskuksessa sijaitsevassa Hullu Poro -ravintolassa. Tavallisimmin asiakkaat tilaavat tuotteet kuitenkin postimyynnistä. Pian myyntireissun jälkeen Arvi teki Facebook-päivityksen, jossa hän ihmetteli aikuisten intoa kysellä häneltä veroasioista.

KoruMies totesi, että kaikki aikuisetkaan eivät tiedä miten veroja maksetaan ja päätti avata monia kiinnostavaa asiaa hieman lisää.

– Aika moni aikunen on kiinnostunut mun veroista ja luulee että tää bisnes on laitonta. Sit ne ei ees kysy multa, vaan kirjottaa jonnekin. Ajattelin, että voisin kertoa miten nää verojutut menee, jos vaikka jonku muunkin nuori haluu alkaa tekee ite rahaa. Mä nimittäin kyllä tiedän, vaikka kaikki aikuset ei ehkä tiedäkään, KoruMies Arvi kirjoittaa.

– Mä voin kyllä auttaa jos joku haluu kysyy miten lapset voi tienata. Se ei ole laitointa vaan se on kivaa. Aika outoo, kun mun verot kiinnostaa vaikka mua ei kyllä kiinnosta miten aikuset maksaa omia verojaan ja vaik tiedän et kaikki aikusetkaa ei maksa aina vaik pitäiski, Arvi toteaa.

Moi kaikki. Tulin just Tampereelta. Siel oli tosi mageeta. Tapasin tosi ihanii ihmisii. Yks asia mua ihmetyttää. Aika…

Julkaissut KoruMies Arvi 7. helmikuuta 2016

KoruMies,Koskiravintolat,Pampa.

Pääsin eilen Hullussa Porossa Tampereella puhumaan 150:lle ihmiselle yksityistilaisuudessa. Jännitti ihan sairaasti, mutta oli siidee. Toi Pampa on mun hyvä kaveri. Sekin on yrittäjä ja sillä on siidet ravintolat. Mä sanon sitä mun kummiyrittäjäks. Mä annoin sille lahjan ku se on auttanu mua. Puhuminen on kivaa.

Julkaissut KoruMies Arvi 7. helmikuuta 2016