10 Budapestin parasta rauniobaaria listattiin

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsingistä pääsee Unkarin pääkaupunki Budapestiin jopa alle sadan euron lentolipulla. Kylpylöistään tunnetussa kaupungissa on paljon muutakin nähtävää kuin halvat hotellit, paprikan tuoksuiset ruoat ja edullinen viini. Budapest on kuuluisa upeista rauniobaareistaan.

Budapestin kaupunki on jaettu useaan eri lohkoon, ja sen 7. kaupunginosa on muodostunut rauniobaarien pääasialliseksi tyyssijaksi. Kulttuuri on kuitenkin levinnyt vuosien saatossa myös muille alueille, ja nyt Thrillist-sivusto on listannut baareista parhaimmat. Mukaan pääsee kymmenen parasta.

Szimpla Kert on ensimmäinen ja alkuperäinen romkocsma-kulttuurin aloittaja. Se on perustettu hylätylle tehdasalueelle ja siitä on tullut eräänlainen kulttinähtävyys. Toisena listalle nousee Filter Klub -niminen kellariravintola, joka on keskittynyt esiintymisanniltaan erityisesti raskaampaan rock-musiikkiin. Tosin perjantaisin baari muuttuu Depeche Mode -pyhätöksi.

Hampaiden talo, eli Fogas Ház -niminen ravintola on rakennettu vanhan hammaslääkäritalon raunioille. Kyseessä on hipstereiden suosima ravintola värikkäiden valojensa ja kokeellisen sisustuksen ansiosta. Instant-niminen baari on puolestaan yli 20 huoneella varustettu kompleksi. Se on kuin tanssilattioiden ja tiskijukkien täyttämä labyrintti.

KONYHA – akusztik Fotó: www.juhaszgtamas.com

Posted by Instant on Wednesday, February 10, 2016

Dürer Kert on rakennettu entiseen yliopistorakennukseen ja tunnelma on edelleen hyvin opiskelijabilehenkinen. Sen sijaan Corvin Clubilla näkyy kommunistisen aikakauden jäljet industrialistisessa ilmapiirissä. Baarissa järjestetään myös elokuvien ulkoilmanäytöksiä ja teknobileitä. Juutalaiskorttelissa sijaitseva Mazel Tov on nimensä mukaisesti hieman parempituloisten suosima juomapaikka, mutta sitäkin näyttävämpi.

szép amikor sokan vagytok nálunk. #oroknyar #mazeltovbudapest #egeszevbenteraszozunk

Posted by Mazel Tov on Thursday, February 4, 2016

Lapsiperheiden suosimassa Nyereg-ravintolassa pääsee maistelemaan aitounkarilaisia suupaloja pikkurahalla. Mikäli mielii päähuimaavampaa menoa, kannattaa suunnata kulkunsa Grandio-nimisen hostellin baariin. Punkkarit viihtyvät puolestaan Ellátó Kert -nimisessä ulkoilmaravintolassa, jossa tarjoillaan meksikolaisvaikutteista ruokaa ja paikallista palinka-juomaa.

Azok a helyek rátok várnak ;)

Posted by Nyereg on Thursday, July 2, 2015

We might be using this photo for some promotional material!!! We need to know who took it so if it was YOU then get in touch asap for some crazy prizes and legendary status!

Posted by Grandio Party Hostel on Friday, February 5, 2016