Seksi ensitreffeillä yhä harvinaisempaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Treffailukulttuuri on viimeisen kymmenen vuoden aikana muuttunut huomattavasti. Aiemmin treffikutsut annettiin lähinnä kasvotusten ja treffeillä käytiin harvemmin kun taas nykyään treffeille lähdetään jo muutaman sanan vaihtamisen ja Tinder-profiilin perusteella.

Tämä on tuonut muutoksia myös siihen, millä mielellä treffeille lähdetään. OK Cupid -sivusto teki 2005 vuonna kyselyn, jonka avulla selvitettiin kuinka moni suostuisi menemään ensimmäisillä treffeillä sänkyyn.

Tällöin kymmenestä miljoonasta vastanneesta 69 prosenttia oli sitä mieltä, että voisi harrastaa seksiä ensimmäisillä treffeillä. Kysely suoritettiin uudestaan vuonna 2015, jolloin kyselyn yhteenveto oli muuttunut melko radikaalisti.

Nyt 50 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että he eivät menisi sänkyyn ensimmäisillä treffeillä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä kerro siitä, että ihmiset olisivat yhtään siveellisempiä vaan siitä, että treffeille lähdetään kevyemmin perustein, minkä vuoksi huonojen treffien todennäköisyys on suurempi.