Tänään on 112-päivä: ”Yleinen moka nelinkertaistaa onnettomuusriskin”

Autot Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänään 11. helmikuuta Suomessa vietetään perinteiseen tapaan virallista 112-päivää, eli hätänumeropäivää. Teemaan liittyen viranomaiset muistuttavat turvallisuuteen liittyvistä seikoista ja antavat neuvoja turvallisuutta parantavista toimista.

Tänä vuonna on nostettu esiin eräs hyvin yleinen moka liikenteessä. Merkittävä osa autoilijoista käyttää nimittäin lain vastaisesti matkapuhelinta autoa ajaessaan. Matkapuhelin vie kuitenkin huomion varsinaiselta ajamiselta ja johtaa joskus ihmishenkiä vaativiin onnettomuuksiin.

Kampanjan mukaan kännykän käyttö ajaessa peräti nelinkertaistaa onnettomuusriskin, joten yksinkertainen ja tehokas tapa lisätä omaa ja muiden liikenneturvallisuutta on lopettaa kännykän käyttäminen ajaessa.

Kännykän käyttö ajaessa nelinkertaistaa onnettomuusriskin. Yksinkertainen ja tehokas tapa lisätä omaa ja muiden…

Julkaissut 112-päivä 10. helmikuuta 2016