Titanic 2 rakenteilla – neitsytmatka vuonna 2018

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Titanic-laivan uppoaminen lukeutuu 1900-tunnetuimpiin katastrofeihin. James Cameronin vuonna 1997 ensi-iltansa saanut Titanic-elokuva sai ihmiset ympäri maailmaa romantisoimaan uppoamattomaksi väitettyä alusta ja sen viimeiseksi jäänyttä neitsytmatkaa.

Pian omien Titanic-fantasioiden todeksi eläminen tulee olemaan mahdollista. Australialainen miljardööri Clive Palmer on rakennuttamassa toimivaa kaksoiskappalesta kuuluisasta laivasta. Kuten alkuperäiseen Titaniciin, alukseen tullaan myymään ensimmäisen, toisen ja kolmannen luokan lippuja.

Belfast Telegraph -lehden mukaan 40.000 tonnin painoinen alus on noin neljä metriä edeltäjäänsä pidempi. Laiva tulee kuljettamaan kerrallaan 2,400 matkustajaa ja 900 ihmisen henkilökuntaa. Toisin kuin alkuperäisessä Titanicissa, uudessa versiossa pelastusveneitä tulee olemaan riittävästi kaikille matkustajille.

2tanic-nimen saaneen aluksen Kiinan Jiangsusta Dubaihin tapahtuvaa neitsytmatkaa suunnitellaan vuodelle 2018. Alkuperäinen Titanic upposi matkallaan Southamptonista New Yorkiin vuonna 1912. Yli 1,500 matkustajaa menehtyi aluksen törmättyä jäävuoreen Pohjois-Atlantilla.