Nyt eletään vuotta 2016 – aika unohtaa nämä meikkaustrendit!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joka vuonna meikkaamisen ja ehostamisen saralla nähdään trendejä, joita mukaillen moni alkaa vähitellen muuttamaan meikkaustyyliään. Osa trendeistä vietiin kuitenkin loppuvuotta kohti äärimmäisyyksiin, minkä vuoksi meikkitaiteilija Wayne Goss onkin halunnut uudella videollaan puhua siitä, mitkä uusista trendeistä tulisi vuonna 2016 unohtaa.

1. Äärimmäisyyksiin viety contour-tekniikka

Contour-tekniikan avulla tulee hienovaraisesti varjostaa ja korostaa kasvojen piirteitä, mutta sitä ei tule käyttää kasvojen dramaattiseen muodon muuttamiseen.

2. Baking-tekniikka arkikäytössä

Baking-tekniikalla saadaan tummat silmänaluset piiloon, poskipäät esiin ja tehdään ihosta virheetön. Baking-tekniikassa kannattaa kuitenkin muistaa se, että paksu kerros puuteria yleensä näkyy iholla, minkä vuoksi se tulisi siloittaa lopulta huolellisesti. Baking-tekniikka sopii parhaiten kuvausmeikkiin, mutta ei istu välttämättä arkisiin tilanteisiin.

Amazing tutorial by @makeupbyevon #Makeup #MakeupArtist #BakingMakeup

Video, jonka Belleza Sisters (@bellezasisters) julkaisi

3. Meikkivoiteen kerrostaminen

Meikkivoidetta tulee laittaa vain yksi kerros. Tasaisen sävyn luomiseen voi käyttää paikallisia täsmätuotteita ja peitevärejä, mutta meikkivoidetta ei tule kerrostaa. Useampi kerros meikkivoidetta saa ihon näyttämään luonnottomalta, kumiselta ja elottoman väriseltä.

4. Kulmaluun korostaminen

Kulmakarvojen alapuolelle voi laittaa hieman kimalletta ja asteen ihonväriä vaaleampaa sävyä. Meikin tekee kuitenkin helposti luonnottoman näköiseksi se, että kulmaluuta ylikorostetaan valkoisella sävyllä tai metallisella kimalteella, joka on lumenvalkoinen.