Tulevaisuuden kondomit tehdään heinästä – superohuita ja joustavia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tulevaisuudessa on mahdollista hyödyntää heinien mikroskooppisia kuituja kondomien valmistamisessa. Kun materiaaliin lisätään lateksia, saadaan aikaiseksi ennätysohuita ja kestäviä ehkäisyvälineitä. Samalla idealla voidaan valmistaa myös helposti puettavia kumihanskoja.

Hiekka-aavikoilla kasvavat spinifex-heinät ovat yleisiä kasveja, joita löytyy Afrikasta, Lähi-Idästä, Aasiasta, Australiasta ja Uudesta-Seelannista. Nämä heinäkasvit peittävät noin 30 prosenttia pelkästään Australian mantereesta, joten sen saatavuus on taattua ja edullista. Kasvi sisältää runsaasti biotekniikassa hyödynnettävää nanoselluloosaa, joka tunnetaan erittäin lujana materiaalina.

Queenslandin yliopiston tohtori Nasim Amiralian mukaan heinistä saatavaa nanoselluloosaa voi pian hyödyntää kondomiteollisuudessa. Uudenlaiset ehkäisyvälineet kestävät 20 prosenttia paremmin painetta ja 40 prosenttia enemmän venytystä kuin nykyiset markkinoilla olevat kondomit. Nanoselluloosakondomit lisäävät seksinautintoa, koska ne ovat aiempia ohuempia, mutta kestävämpiä, IFL Science uutisoi.