Ankkaemon pesästä pilkotti jotain outoa – löytö sulattaa sydämiä

Viihdeuutiset · Annika Kela

Länsiaustralialainen maatilanomistaja on kokenut elämänsä yllätyksen löytäessään ankkojen aitauksesta uuden asukkaan. Pienten ankanpoikien joukossa oli nimittäin pieni pussieläin. Orvoksi jäänyt tasmanianjuovapussimäyrä oli saanut keinoemon suojelevaisesta ankkaemosta.

Mandurah Mail -lehden mukaan ankkaemo levitti siipensä poikastensa suojaksi, kun maatilan omistaja meni tarkistamaan pesän. Emo suojeli siipensä alla erityisesti pientä pussieläintä. Huolehtiva ankkaemo oli todennäköisesti pussieläimen pelastus, sillä orvoksi jäänyttä poikasta uhkaavat luonnossa monet vaarat, kuten käärmeet ja petolinnut.

Hyönteisiä syövä pussieläin oli omaksuttu osaksi ankkaperhettä. Perheenjäsenet pitävät huolen siitä, että poikasella on turvallinen koti siihen asti, että se on tarpeeksi vahva elämään itsenäisesti.