Kotkia koulutetaan metsästämään laittomia UAV-koptereita

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miehittämättömät lentolaitteet tarjoavat runsaasti hyötyä ja hupia, mutta niitä käytetään yhä enemmän myös erilaisten laittomuuksia harrastamiseen. Niinpä monien maiden viranomaiset ovat alkaneet kehittelemään tapoja laittomien UAV-koptereiden pysäyttämiseksi.

Hollannin poliisit ovat alkaneet kouluttamaan kotkia kamppailemaan UAV-laitteita vastaan. Youtubessa jaetulla videolla nähdään, kuinka tehokkaasti ilmojen saalistaja pysäyttää miehittämättömän pienoiskopterin.

Monet UAV-koptereiden käyttäjät ovat jo aikaisemmin saaneet huomata luonnossa elävien kotkien ja haukkojen tuhoavan lentolaitteita varsin tehokkaasti. Engadget-sivuston mukaan viranomaiset pystyvät koulutettujen kotkien avulla kontrolloimaan hyvin sitä, mihin UAV-laitteet tiputetaan, toisin kuin esimerkiksi ilmaan ammuttavien suojaverkkojen tapauksissa.