Huvijahtien tulevaisuus: Hybridialus hyödyntää tuulivoimaa

Lux Matkailu · Annika Kela

Ranskalainen suunnittelufirma on julkaissut esittelyvideon hulppeasta Komorebi-jahdistaan. Japanilaistyyliä kunnioittava jahti on hybridialus, joka hyödyntää tehokkaasti tuulivoimaa erikoisen ulkomuotonsa ansiosta.

Daily Mail -lehden mukaan VPLP superjahdin nimi Komorebi on japania ja se tarkoittaa puun lehtien filteröimää auringonvaloa. Yrityksen mukaan jahti kuluttaa yli 30 prosenttia vähemmän polttoainetta suurista tuulimastoista saadun energian johdosta.

Komorebi on valmistajien mukaan kuin purjehdusaluksen ja luksujahdin risteytys. Ökyjahdissa on uima-allas, poreallas ja suuret ruokailu- ja oleskelutilat. Aluksessa on myös valtavat tilat pienemmille veneille ja esimerkiksi minisukellusveneelle. Ympäristöystävällinen Komorebi on ekologisia arvoja vaalivan miljardöörin valinta.

Komorebi
Komorebi
Komorebi
Komorebi

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat