Rintaliiveistä löytyi miljardin arvoinen huumekätkö

Viihdeuutiset · Annika Kela

Australian rajalla on tehty maan historian suurin huumetakavarikko, kun viranomaisten haaviin jäi 750 litraa nestemäistä metamfetamiinia. Huumeet olivat piilotettu muun muassa rintaliiveissä pidettäviin geelitoppauksiin.

Australian viranomaiset ovat arvioineet huumetakavarikon arvoksi 1,25 miljardia Australian dollaria, joka on noin 800 miljoonaa euroa. Mittava huumeoperaatio sai alkunsa joulukuun 26. päivänä, kun viranomaiset löysivät Hong Kongista tulleesta rintaliivikuljetuksesta metamfetamiinia nestemäisessä muodossa.

Daily Mail -lehden mukaan operaatio on viimein tullut päätökseensä. Huumeoperaatio oli menestys, sillä viranomaiset onnistuivat pidättämään neljä huumerikoksiin ja salakuljetuksiin osallistunutta henkilöä. Sen lisäksi he takavarikoivat huumeita yhteensä yli miljardin dollarin edestä.