Kanye West pihtaa albumiaan – fanit järjestivät piratismi-iskun!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Räppäri Kanye West julkaisi taannoin odotetun The Life of Pablo -levynsä. Albumi tuli kuunneltavaksi vain Tidal-suoratoistopalvelussa ja ladattavaksi KanyWest.com-sivustolle. Myöhemmin ladattava versio poistettiin tähden verkkosivuilta.

Monet fanit ovat osoittaneet pettymyksensä siihen, että albumi on kuultavissa vain Jay Z:n luotsaamassa ja valtavaksi flopiksi osoittautuneessa Tidal-suoratoistopalvelussa. Kuuntelijoiden toiveesta huolimatta Kanye West ilmoitti Twitterissä, ettei levy tule lainkaan myyntiin missään muussa muodossa.

Kanyen tempaus on kuitenkin kääntynyt häntä vastaan. TorrentFreak-sivuston mukaan The Life of Pabloa on ladattu laittomana BitTorrent-palvelun kautta noin puoli miljoonaa kertaa sunnuntaista lähtien. Albumi on piraattisivusto Pirate Bayn tämän hetken ladatuin levy.

Levyä ei piratisoida ainoastaan torrent-muodossa, vaan se on vuotanut myös lukuisiin musiikkiblogeihin. Harvardin yliopiston Lumen Databasen mukaan Recording Industry of America on lähettänyt ainakin 19 tekijänoikeusvalitusta sivustoista, jotka jakavat levyä.