Mies ei mennyt töihin kuuteen vuoteen – kukaan ei huomannut

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni voi ajatella olevansa niin korvaamaton työpaikalla, että ei pystyisi olemaan päivääkään sieltä poissa. 69-vuotias espanjalainen Joaquin Garcia on nyt noussut uutisotsikoihin, koska hänen poissaoloaan ei oltu huomattu työpaikalla kuuteen vuoteen.

Pormestari Jorge Blas Fernández oli ollut menossa palkitsemaan Garciaa 20-vuotisen työtaipaleensa ansiosta vain huomatakseen, että miehen työpiste on tyhjä. Garcia ei ollut tullut töihin viimeiseen kuuteen vuoteen, mutta kukaan ei ollut huomannut hänen poissaoloaan, minkä vuoksi miehelle oli maksettu palkkaa normaalisti tuolta ajalta.

Tällä hetkellä eläkepäiviään viettelevä Garcia sai The Guardian -lehden mukaan maksettavakseen yhden vuoden palkan, joka oli 27.000 euroa. Garcia väitti oikeudessa tulleensa silloin tällöin työpaikalle, mutta myönsi, että ei ollut noudattanut tavallisia toimistoaikoja. Garcia ei ollut pystynyt silti vastaamaan työnantajalleen mitä hän on tehnyt ollessaan työpaikalla.