Stara toimisto

Viihdeuutiset

Suomalaisyhtiön työpaikkailmoitus: ”Kunnon mummolle töitä tarjolla!”

Suomalaisissa yrityksissä on jo muutaman vuoden ajan työskennellyt paikoittain niin sanottuja toimistomummoja. Iäkkäänpuoleiset toimiston hengettäret luovat usein mukavaa kodinomaisuutta ja hyvää yhteishenkeä toimistoon. Nyt sellaista haetaan Orivedellä.

– Etsimme sukkatehtaallemme Orivedelle Ikiomaa osa- tai kokoaikaista Mummoa, jonka päätehtävänä olisi maukkaiden, monipuolisten ja ravitsevien keittojen valmistus päivittäin n. 15 hengen nälkäiselle joukkueelle. Työtehtäviin kuuluu lisäksi kahvin keittoa, kaupassa käyntiä eikä satunnainen mustikkapiirakan leipominenkaan olisi pahitteeksi, Jar-X Oy:n ilmoituksessa kerrotaan.

Lisäksi työtehtäviin kuuluu ilmoituksen mukaan kukkien hoitamista, villakoirien häätämistä nurkista ja huolenpitoa muista ihmisistä. Työsuhde-etuihin lukeutuvat muun muassa yhteiset teatterimatkat ja lautapeli-illat sekä perjantai-bingo. Hakemukset voi lähettää 15. maaliskuuta mennessä sähköpostitse osoitteeseen keittomummo@jar-x.fi.

Terveys Viihdeuutiset

Tutkimus: Kolmipäiväinen työviikko sopii yli 40-vuotiaille parhaiten

Aiemmin tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että suurin osa työntekijöistä olisi tehokkaimmillaan jos työpäivät kestäisivät korkeintaan kuusi tuntia päivässä. Nyt Australiassa tehty tutkimus on osoittanut, että yli 40-vuotiaille työntekijöille sopisi parhaiten kolmipäiväinen työviikko.

Tutkimus tehtiin keski-ikäisillä työssäkäyvillä ihmisillä, joista 3.000 henkilöä oli miehiä ja 3.500 naisia. Testihenkilöillä tehtiin erilaisia kognitiivisia testejä, minkä lisäksi heidän työpäiviensä pituutta tarkasteltiin suhteessa kokeiden tuloksiin. Independent-lehden mukaan kävi ilmi, että pidempää päivää tekevät aikuiset pärjäsivät testeissä huonommin.

Professori Colin McKenzien suorittamassa tutkimuksessa kävi ilmi, että täyttä työviikkoa tekevät 40-vuotiaat aikuiset pärjäsivät huonommin kokeissa, koska heidän kokemansa stressi ja uupumus vaikuttivat heidän ajattelukykyynsä negatiivisesti. Parhaiten testeissä pärjäsivät kolmipäiväistä työviikkoa tekevät. Tutkijoiden mukaan vanhemmat ihmiset säilyisivät mieleltään terävämpinä jos he saisivat tehdä osa-aikaista työviikkoa.

Tutkimuksesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Terveys Viihdeuutiset

Oikeanlainen taustamusiikki parantaa työtehoa

Hyvä musiikki auttaa juoksulenkeillä juoksemaan pidempiä matkoja ja lujemmalla vauhdilla, ja musiikki tiedetysti myös motivoi treenaajia jatkamaan vielä senkin jälkeen kun voimat alkavat hiipumaan. Uuden tutkimuksen mukaan hyväntuulinen musiikki parantaa ihmisten suoritusta ja yhteistyökykyä myös toimistossa.

Men’s Health -sivusto kertoo Cornellin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jossa huomattiin, että hyväntuulinen musiikki nosti työpaikalla tiimien suoritusta merkittävästi paremmaksi. Rytmikästä ja hyväntuulista musiikkia kuunnelleet tiimit paransivat suoritustaan noin 33 prosenttia verrattaessa ilman musiikkia tai surullisen musiikin tahdissa töitä tehneisiin työntekijöihin.

Tutkimusta johtanut Kevin Kniffin kertoo tuloksen johtuneen siitä, että hyväntuulinen ja rytmikäs musiikki nostaa ihmisten mielialaa, mikä puolestaan saa ihmiset tekemään enemmän yhteistyötä keskenään. Mikäli työpaikalla omasta tiimistään haluaa saada parhaan mahdollisen tuloksen irti, tulisi taustamusiikkina käyttää mahdollisimman iloista ja mukaansatempaavaa musiikkia.

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset

Ylityöt tekevät ihmisestä tyhmemmän – lyhyt työviikko parantaa älykkyyttä

Viime vuosina on toteutettu lukuisia työaikoihin liittyviä tutkimuksia, jotka ovat puhuneet myöhäisimpien työaamujen ja lyhyempien työviikkojen puolesta. Melbourne Institute toteutti hiljattain tutkimuksen, jonka mukaan lyhyempää työviikkoa tekevät henkilöt ovat muita älykkäämpiä.

Osa työmyyristä ahertaa työpaikallaan pitkiä päiviä 50-tuntisia työviikkoja tehden. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa tavallinen 40-tuntinen työviikko saattaa olla turmiollinen ihmisen kognitiiviselle ajattelukyvylle. Perinteisesti ahkerasti työtä tekeviä on pidetty parempina kansalaisina, mutta tutkimuksen mukaan ihmisten tulisi työskennellä viikossa ainoastaan 25 tuntia.

Ilman työtä ei kuitenkaan kannata jäädä. Ihmisen ajattelu- ja päättelykyky paranevat työtä tekemällä, mutta tuntimäärien tulisi pysyä maltillisina. Liiallinen työnteko kuluttaa aivojen kapasiteettia ja tekee siten ihmisestä tyhmemmän. Tutkimukseen osallistui yli 40-vuotiaita työntekijöitä.

Viihdeuutiset

Kuution väitetään lisäävän keskittymistä – ja vähentävän stressiä

Osa ihmisistä naksuttelee kuulakärkikynää keskittyessään. He saattavat naputella sormilla pöytään, heiluttaa jalkaa tai pyöritellä hupparin narua sormiensa välissä. Stressilelun tavoin toimiva Fidget Cube tarjoaa vaihtoehtoisen ratkaisun levottomuuden selättämiseen.

Antsy Labs -niminen yritys hakee Kickstarter-kampanjansa avulla rahoitusta uudelle keksinnölleen, joka auttaa ihmisiä keskittymään paremmin.

Fidget Cube on pieni ja käteen sopiva toimistolelu, jota voi naksutella, painella tai pyöritellä tuottavuuden lisäämiseksi ja levottomuuden poistamiseksi. Taskuun mahtuva stressilelu on valmistettu kestävästä vinyylistä.

Kotiin, toimistoon tai kouluun sopiva leikkikalu haki 15.000 dollarin rahoitusta tuotantonsa tueksi. Kuutiolle on kuitenkin kysyntää, sillä se on saavuttanut jo yli 3,5 miljoonaa dollaria muutamassa viikossa. Matthew ja Mark McLachlanin keskittymistä lisäävää lelua tullaan toimittamaan ympäri maailmaa tämän vuoden lopulla.

Viihdeuutiset

7 ensimmäistä työpaikkaa – haaste leviää verkossa

Nykyään nuoret ja vastavalmistuneet voivat kokea, että työelämään on hankalaa päästä kiinni. Työkokemus ja hyvät suhteet ovat nyt tärkeämpiä kuin koskaan, minkä vuoksi monet ihmiset tekevätkin monenlaisia töitä ennen kuin pääsevät pidempiaikaiseen työsuhteeseen kiinni.

Nyt Twitterissä on meneillään mielenkiintoinen keskustelu #firstsevenjobs-aihetunnisteella. Ihmisiä kiinnostaa se millaisia töitä muut ovat tehneet, minkä lisäksi he jakavat rehellisesti myös muille sen mitä töitä he ovat itse tehneet ensimmäisinä työtehtävinään.

Nuorten aikuisten ansioluettelot voivat olla nykyään todella pitkiä, koska ne koostuvat monista työnantajista ja useista lyhyemmistä työajanjaksoista. Tämän vuoksi onkin mielenkiintoista nähdä mitä ihmiset ovat tehneet ensimmäisinä töinään ja myös huomata mihin suuntaan kehitys työtehtävien myötä on johtanut.

Terveys Viihdeuutiset

Istutko paljon? Näin paljon sinun tulisi siksi liikkua

Lääkärit ovat huolissaan siitä miten vähän ihmiset nykyään harrastavat liikuntaa. Monet tekevät nykyään työtä tietokoneen ääressä, minkä vuoksi istumista tulee päivän mittaan paljon. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että jo suhteellisen pieni määrä liikuntaa onnistuu kumoamaan istumisen aiheuttamat haitat.

Mirror-lehti kertoo Leicesterin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan jo kaksi ja puoli tuntia liikuntaa viikossa onnistuu kumoamaan haittavaikutukset, jotka ihmiselle aiheutuvat kokonaisen päivän kestäneen istumisen vuoksi.

Tutkimuksen mukaan jo pienikin aktiivisuus aiheuttaa kehoon merkittäviä positiivisia terveysvaikutuksia. Paljon töissä tai vapaa-ajallaan istuvat ihmiset pystyivät nollaamaan istumisen aiheuttamat haitat liikkumalla viikossa 150 minuuttia.

Tämä tarkoittaisi vaikkapa viisi kertaa viikossa puolen tunnin liikuntaa, joka olisi omasta kunnosta riippuen vaikkapa reipasta kävelyä, raskasta voimaharjoittelua tai jotakin siltä väliltä.

Viihdeuutiset

Tutkimus: Rintavako vaikuttaa työhaastattelujen määrään

Yleisesti voidaan ajatella, että työhakemukseen liitettävän kuvan tulisi olla uskottava ja hakijan kuvassa asiallisesti pukeutunut. Näin ei kuitenkaan tutkimusten mukaan ole. Uuden tutkimuksen mukaan avariin paitoihin pukeutuneet naiset saivat enemmän työtarjouksia kuin naiset, jotka eivät paljastaneet rintavakoaan.

Pariisissa Sorbonne-yliopistossa tutkijana toimiva Sevag Kertechian halusi selvittää miten paljon naishakijoiden kohdalla työnantajiin vaikutti se miten paljastavasti hakijat olivat pukeutuneet. Tutkimuksesta kävi ilmi, että rintavakonsa hakemukseen liitetyssä kuvassa paljastanut nainen sai lähes 20 kertaa paremmalla todennäköisyydellä kutsun haastatteluun.

Kertechian keräsi Daily Mail -lehden mukaan tuloksia työpaikkojen hakuprosesseista kolmen vuoden ajalta. Hän loi kahdelle naiselle kaksi hakemusta. Toisessa työhakemuksessa naishakijat olivat pukeutuneet kuvassa peittävästi ja toisessa paljastavammin. Naisten hakemukset lähetettiin työpaikkoihin, joissa etsittiin työntekijää joko myyntiin tai kirjanpitoon.

Työhakemukset olivat kuvaa lukuunottamatta täysin identtiset. Paljastavammilla kuvilla varustetut ansioluettelot poikivat kuitenkin huimat 62 työhaastattelua enemmän kuin hakemukset, joihin liitetyssä kuvassa ei näkynyt rintavakoa. Myynnin saralla ulkonäön voikin kuvitella vaikuttavan työhön jonkin verran, mutta myös kirjanpitoon ja tilitykseen liittyvissä työpaikoissa suosittiin hakemuksia, joiden kuvissa naisilla oli avarat kaula-aukot.