Tälle koulumatkalle et lähettäisi lapsia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Adrenaliiniryöppyä janoavat ja jännitystä elämäänsä kaipaavat hurjapäät harrastavat monesti lajeja, joissa hakeudutaan korkeisiin paikkoihin ja hypätään tai laskeudutaan vaijereiden avulla. Eräät pienet kouluikäiset lapset joutuvat kuitenkin kohtaamaan saman jännityksen päivittäin koulutiellään tahtoivat he tai eivät.

Barcroft TV esittelee nepalilaisten lasten koulumatkaa, joka saattaa olla yksi maailman vaarallisimmista lasten kulkemista koulureiteistä. Matkansa varrella lapset joutuvat vaijerin varassa vetämään itsensä voimakkaasti virtaavan joen yli.

Nepalissa Dhaing-nimisessä kylässä lapsilla ei ole muuta vaihtoehtoa ylittää koulumatkansa varrella olevaa vaarallista Trishuli-jokea kuin hivuttautua sen yllä eteenpäin vaijerin varassa. Lapset kulkevat vaijeria pitkin välillä pienessä korissa tai sitten yksitellen vaijeriin kiinnitettynä niin, että he joutuvat vetämään itseään eteenpäin köyden avulla.