Yliopisto otti uuden suunnan: Järjestää taco-kurssin

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kentuckyn yliopisto tarjoilee opiskelijoilleen uutta, herkullisen kuuloista perustutkintoon lukeutuvaa kurssia. Taco Literacy: Public Advocacy and Mexican Food in the US South -kurssi perehdyttää opiskelijat tacojen ja muiden meksikolaisten ruokien maailmaan.

Latinoväestön osuus on kasvanut nopeasti Kentuckyn osavaltiossa, ja samaan aikaan myös erilaisten latinalaisamerikkalaista ruokaa tarjoilevien ravintoloiden määrä on noussut. Kurssia johtaa brittiläinen kirjoittamisen, retoriikan ja digitaalisten tutkimusten professori Steve Alvarez.

– Laitan opiskelijat keräämään tarinoita. Osa heistä tekee ravintola-arvosteluja ja kiertää Tacoa tarjoilevia paikkoja alueella, joka tunnetaan nykyään Mexingtonina, Alvarez kuvailee Vice-sivustolle.

– Pyydän oppilaita jakamaan kuvia ruoasta Instagramissa ja käyttämään hashtag-tunnisteita tiedon arkistoinnin apuna. Eri toimeksiannoissa opiskelijat harjoittavat tarinankerronan ja tiedonkeruun eri muotoja, mies jatkaa.

Kurssikirjallisuuteen kuuluvat muun muassa Tacopedia ja Taco USA -nimiset kirjat. Ensimmäisessä kotitehtävässään opiskelijoiden täytyi kirjoittaa essee koskien heidän omaa suosikkiaan meksikolaisten ruokien maailmasta.