Leijona-legenda Selänteen ja Koivun pesteistä: ”Palkittiin väärällä tavalla”

Urheilu Viihdeuutiset · Stara.fi

Entinen Suomen jääkiekkomaajoukkueen tähtihyökkääjä Matti Hagman antoi Urheiluviikon haastattelussa kovaa kritiikkiä Jääkiekkoliitolle, joka nimitti ison nipun pelaajalegendoja Leijonien avuksi World Cupiin.

Suomen valmennusnelikon, Lauri Marjamäki, Waltteri Immonen, Kalle Keskinen, Ari Hilli, ja GM Jere Lehtisen apuna toimivat Jarmo Kekäläinen, Saku Koivu, Teppo Numminen, Kimmo Timonen ja Teemu Selänne. Kekäläinen toimii Lehtisen oikeana kätenä, Koivu valmennuksen neuvonantajana, Numminen valmennuksen apuna, Timonen joukkueen scouttina ja Selänne joukkueenjohdon neuvonantajana.

– Kekäläinen on mies paikallaan ja tuntee NHL:n kuin omat taskunsa. Hänestä on suurin apu Lehtiselle, kun pelaajia käydään läpi. Teppo on valmentanut kolme vuotta Buffalossa ja hänellä on annettavaa pakkien peluuttamiseen. Nämä kaksi roolia ymmärrän, mutta Timosen, Selänteen ja Koivun en. Liitto ei kai muuten keksi palkita näitä miehiä, tämä ei kuitenkaan ole oikea tapa, Hakki totesi Urheiluviikolle.

Hagman arvioi Urheiluviikon haastattelussa, että ratkaisevaan asemaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen kannalta nousee se, miten Marjamäki ja Lehtinen pitävät päänsä.

– On vaikea olla kuuntelematta noita herroja, ja sitten vielä kun ne herratkaan ei ole asioista aina samaa mieltä. Kyseessä on vahvoja persoonia, siksi he ovat rapakon takana pärjänneetkin. Saadaan varmasti monta palaveria pitää. Suomeksi sanottuna siis sopassa on liian paljon mausteita ja erittäin vahvoja mausteita. Olisi kiva olla kärpäsenä katossa kun tuo porukka istuu palaveriin päättämään vaikkapa pelaajavalinnoista.

Hagman painotti samalla, ettei hänellä kuitenkaan ole mitään Selännettä, Koivua tai Timosta vastaan.